Светият синод на БПЦ иска отлагане на гей парада в София

Светият синод на Българската православна църква призова за отлагане на гей парада, който трябва да се проведе на 21-ви юни. Това става ясно от изявление, публикувано на сайта на българската патриаршия. В него се изтъква, че Светият Синод отново се обръща към държавните и общински институции, както и към самите организатори на „София Прайд 2014“ с призив “те да анулират този поход на възгорделия се грях, както и съпътстващите го изложбени и други прояви поради тяхната противоестествена и безнравствена същност”.

Авторите на изявлението призовават да си зададем въпросите полезно ли е празната похот да шества безпрепятствено в нашия живот, както и кой има интерес грехът да бъде широко пропагандиран и публично демонстриран?

“Жадувайки за вечно спасение, ние трябва да бъдем отговорни и към земния си живот. Затова Св. Синод не може да одобри провеждането на събития в центъра на Града на Божията Премъдрост – София, които са плод на дълбока заблуда, гибелна гордост и пагубно безбожие. Православната ни съвест не може да приеме прояви, които се организират под мотото „Против правилата“. Защото те обезобразяват човека, представляват опасност за доброто възпитание на нашите деца, рушат устоите на традиционното семейство и заплашват здравината на цялото ни общество”, се казва още в призива на Светия Синод на БПЦ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.