Свършен факт: Русия и Крим подписаха договора

Днес президентът на Русия Владимир Путин, председателят на Държавния съвет на Република Крим Владимир Константинов, министърът-председателят Сергей Аксьонов и кметът на Севастопол Алексей Чалий подписаха междудържавен договор за приемането на Република Крим в Руската федерация и образуването в състава й на нови субекти, предадоха руски агенции и електронни медии.
Крим влиза в състава на Руската федерация от 18 март, съобщава в заглавие ИТАР-ТАСС. Агенцията допълва, че до 1 януари 2015 година ще действа преходен период, по време на който ще бъдат урегулирани проблемите, свързани с интеграцията на Крим.
По закон след подписването на договора президентът на Руската федерация се обръща към Конституционния съд на Руската федерация с молба да се даде оценка дали договорът съответства на Конституцията на Руската федерация. В случай на положителна оценка договорът заедно с проекта за федерален конституционен закон, в който се определя названието на новия субект на федерацията, статутът му и границите му, се изпраща в Държавната дума. В случай, че двата документа се приемат и от двете камари на парламента и се подпишат от президента, в член 65 от Конституцията на РФ, която определя списъка на субектите на федерацията, се внася поправка – допълнителни названия на новите субекти на РФ. В момента в състава на Русия влизат 83 субекта на федерацията.

Свързани публикации

2 Comments

  1. Как така 13-те % кримски татари „гласуваха ЗА” присъединяване към Русия (към Сибир), или как 60 % кримски руснаци заработиха 97 %-ов „Путинов вот” (явно кримските руснаци са гласували по два пъти) ? !

  2. ЗАСЛУЖАВА ПОЗДРАВЛЕНИЯ РУСКИЯ НАРОД
    НИЕ СМЕ НАРОД С РОБСКО СЪЗНАНИЕ
    НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ УВАЖЕНИЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.