Свалиха протестния билборд на полицаите

Синдикалната федерация на служителите на МВР използва интересен подход, за да информира за ниските си заплати европейските чиновници, които ще пристигат у нас.

Билбордът, който беше поставен в центъра на София обаче вчера е бил премахнат. Това сподели Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

“Вчера, късен следобед, получихме съобщение от фирмата, с която имаме сключен договор, че билбордът ще бъде свален”, обясни Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че на фирмата е платено, има договор, но синдикалната организация не е получила обяснение за премахването на плаката.

Контрактът е бил сключен за две седмици, като организацията на служителите в МВР са планували след 15 януари да бъдат поставени и още подобни билбордове.

Илия Хрисимов обаче обясни, че не се знае дали това ще стане.

“Обществото ще си даде своя отговор защо е свален този билборд. Утре е откриването на председателството, планирали сме протест от 18 часа – ще бъдем пред телефонната палата”, информира Хрисимов.

Той припомни,  че полицаите протестират още от лятото и че техните искания все още не са удовлетворени.

По думите му, ниските заплати правят професията на униформения все по-непривлекателна.

Във връзка с тежките престъпления от началото на годината, Илия Хрисимов обясни, че служителите не са спирали да работят и няма как да спрат.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.