СУ пенсионира проф. Драгомир Драганов, но не заради проблеми с алкохола

Историкът проф. Драгомир Драганов се пенсионира от 1 юли 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Софийския университет. Днес ръководството на Алма Матер трябваше да обсъди ситуацията със своя служител, който преди дни бе спрян от КАТ, а дрегерът отчете, че шофира с над 2 промила алкохол в кръвта.
Проф. Драганов е достигнал пенсионна възраст и всеки преподавател, достигнал тази възраст, се пенсионира. Това няма връзка със случилото се, коментираха от университета. „Фокус” информира, че от пресцентъра на Ректората са изтъкнали, че не отговарят на истината публикации в медиите, че СУ „изхвърля” Драгомир Драганов като го пенсионира, нито, че ще има специално решение на ръководството на университета, във връзка с казуса, че преподавателят бе заловен да шофира след употреба на алкохол.
През ноември миналата година проф. Драгомир Драганов влезе в новинарските емисии заради клипче, озаглавено „Морал на градус”. Тогава „Ранобудните студенти” разпространиха видеото, на което се виждат той и колегата му проф. Костадин Рабаджиев във видимо нетрезво състояние – в зала и в коридорите на Алма матер.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.