Студенти окупираха 272 аудитория в СУ, колегите им протестират

Студенти от СУ" Св. Климент Охридски" окупираха 272 аудитория с искане шефът на Конституционния съд и преподовател по история на средновековната държава и право Димитър Токушев да им отговори на въпроса защо Конституционният съд върна Делян Пеевски в парламента. Студентите са организирани от същите младежи, които разпънаха на 18 октомври плакати "Не ми ли е срам" на балкона в парламента. Сцената оживи народните представители, а парламентарният председател Михаил Миков веднага покани неочакваните посетители на кафе в своя кабинет. После се оказа, че Миков е заявил пред тях, че не го интересуват техните искания. 

 Не Конституционният съд върна Делян Пеевски в парламента, той не е преставал да бъде народен представител, след като не е бил освободен от Народното събрание, каза позицията си пред медиите Димитър Токушев. 

Ето и коментара, който ни изпратиха студенти на сайта , които не са съгласни с окупацията. "Днес, както се разбра, група самозвани "окупатори" завзеха 272 аудитория на СУ . Аз съм един от студентите , на които им беше провалена лекцията , а и още други лекции ни провалиха ! Ето и моята гледна точка, както и на доста мои колеги. Да не ги чешем с перо по главата и да им правим вятър на тези окупатори , а трябва някоя себеуважаваща и работеща институция да вземе мерки и да ги изгони. Това  е недопостимо да се случва , все пак плащам пари за обучение , а не да гледам разни хора да протестират където си искат и когато си искат ! Днес бях свидетел на една грозна сцена  – как един от окупаторите псуваше проф. Димитър Токушев. Защо? Аз съм учен да уважам преподавателите си ,в моята ценностна система това е недопустимо !! !

Имаше няколко по-будни студента от курса ни , които реагираха остро и ги обвиниха , че и заради тях за пореден път нямаме лекция, а и в скоро време няма и да имаме докато не се махнат от аудиторията, аз съм съгласен с колегите ми , изразили недоволството си !!! Ще бъда благодарен ако се вземат незабавни мерки и ако се разпрати на други ваши колеги гледната точка на голяма част от студентите от първи курс специалност право, която изразих .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.