Стреляха по автобус 76 в София

Стрелба с малокалибрено оръжие е открита по препълнен автобус в центъра на столицата, съобщава БНТ. Инцидентът е станал снощи малко след 20.00 часа на бул. “България”.

Стрелбата се е разминала без пострадали, а само със счупени прозорци на превозното средство. Автобусът бил пълен с хора, връщащи се от работа.

Неизвестни започнали да стрелят по автобуса малко след 20.20 часа. В автобус номер 76 проехтели три изстрела. Счупени са два прозореца.

Шофьорът Цветан Кръстев разказва, че потеглил от спирката на намиращия се в района техникум и веднага се престроил в лявата лента. В този момент чул как се чупи стъклото. Той обясни, че когато се чупят стъклата издават оглушителен звук. Кръстев веднага спрял автобуса и се огледал наляво, но нямало никой. Погледнал жената до стъклото дали е пострадала, но за щастие нямала наранявания.

Шофьорът твърди, че стрелците са били трима души. По думите му двама са били с по-голямо калибрена пушка, а третият с по-малка, защото на задното стъкло едната съчма е счупила стъклото, а втората е направила само дупка. Според шофьора стрелците са били в двора на техникума, защото ако са били на тротоара или на спирката, е щял да ги види.

Над два часа е продължил огледът на мястото от дознатели на МВР и Контрол по транспорта. Те снемали показания от очевидци.

Шефът на СДВР Младен Маринов съобщи, че по случая е образуванодосъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Той коментира, че стрелците не предполагат какви щети и наранявания могат да нанесат с действията си на пътниците в автобуса. Стрелбата дори можела да доведе до катастрофа.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.