Стрелбата срещу Златко Баретата не целяла той да бъде убит

Стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата не е била с цел той да бъде убит. Стрелецът е професионалист и умишлено не се е възползвал от възможността да простреля Иванов смъртоносно. Това е мнението на разследващите случая. Нападателят не е преспивал в Търговския дом – сградата, откъдето се предполага, че е стрелял. Той е изучавал терена през деня, когато клошари, които са нощували в таванското помещение, са били навън.

Не е установено дали е имало още екипи срещу другите входове на Съдебна палата или нападателите са разполагали с информация, че Златомир Иванов ще влезе през централния вход. Записите от охранителните камери са некачествени и разследващите не разчитат на тях. Няма камери пред самите входове на Търговския дом.

Стеснен е кръгът от заподозрени поръчители, но към момента няма достатъчно доказателства, за да има задържани. Стана ясно, че автоматът на стрелеца, който почти изгоря, е преправен. Разпитани са много свидетели, включително и собствениците на автомобили, които са били паркирани в близост до Съдебна палата същия ден.

Полицията работи по няколко версии за атентата срещу Баретата. Сред тях са бизнес отношения и личен мотив. Разпитани са всички от обкръжението на Златомир Иванов, включително и тези, които се смятат за негови врагове. В понеделник разследващите направиха възстановка на стрелбата срещу Баретата от таванското помещение на търговския дом.

В четвъртък от "Пирогов" обявиха, че Златомир Иванов вече диша самостоятелно и е контактен, но състоянието му остава тежко.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.