Страхил Ангелов: Защо Изборният кодекс се приема чак сега

„Изборният кодекс ще се приеме – със или без спорове. Друг е въпросът, дали ще успеем да го приемем навреме и той да е приложим за предстоящите избори за Европейски парламент на 25-ти май. Нищо чудно изборите през май да си се проведат и по стария кодекс”. Това коментира депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“. Според него проблемът с работата по новото изборно законодателство е защо толкова късно влезе този кодекс за разглеждане. По думите на Ангелов, проектозаконът е могъл дса бъде готов още през ноември и да има по-голям времеви аванс между приемането му и изборите за евродепутати през месец май.

Помолен да коментира огласените вчера данни от социологическо проучване, показващи, че ГЕРБ води на БСП с над 2%, а АБВ има 6% електорална подкрепа, Ангелов каза: ”Явно нагласите на хората са такива”.  След което допълни, че ако се съберат резултатите за левицата и за АБВ ще се получат повече проценти подкрепа, отколкото има ГЕРБ.

Страхил Ангелов коментира и данните, че повечето българи биха предпочели да има предсрочни парламентарни избори. По думите на депутата от Коалиция за България, ако политическият дебат ще се върти основно около теми, като да се агитира или не на майчин език, в крайна сметка, може би предсрочните избори да не са чак толкова лош вариант.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.