Страхил Ангелов: Няма шанс за промяна в БСП, превърнаха идеята в чучело

“Не виждам шанс в БСП нещо да се промени. Не се вписвам. Превърнаха в чучело една идея. Едни и същи хора ръководят партията от 25 години”. Това каза в студиото на bTv бившият ляв депутат и “вечен бунтар” Страхил Ангелов, който заяви в края на миналата седмица че напуска БСП-София заедно с още 40 членове. От районния съвет на БСП-“Витоша”, където членува Ангелов обаче съобщиха, че той не е подал писмено оставката си и освен него са заявили, че напускат структурата само още двама души.

Днес Ангелов призна, че все още не е подал писмено оставката си, но е категоричен, че ще го направи. Но пък отново обяви, че напускащите заедно с него БСП са много повече, поне 30.

“Напускам БСП по идеологически причини. Това, в което се превърна БСП не ми харесва, БСП сега е дясна партия на крупния капитал”, коментира бившият депутат.
Според него БСП (всъщност ръководителите й) е пожертвала всички идеали и не е дала дългосрочна визия за развитието на страната. Ангелов не вижда шанс нещо в БСП да се промени и смята, че партията ще загуби и предстоящите местни избори, защото не са останали силни кандидати.

“Превърнаха партията в секта, мислят, че притежават монопола върху истината. Другите са анатемосани”, каза Ангелов, визирайки именно ръководството на партията. След което увери, че няма да отиде в друга партия и няма да се занимава с политика в бъдеще.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.