Страхил Ангелов: БСП има нужда от смяна на поколенията

Левицата плаща чужди сметки – не само на ДПС, но и на „някои другари”. Така депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов обясни по bTv ниския резултат на БСП на евроизборите. Всъщност Ангелов повтори тезата си от преди ден, като отказа да уточни кои са „пируващите” на гърба на партията „другари”. По думите на депутата-бунтар, прочул се с посещението си в Сирия въпреки забраната на Станишев, „нашето ръководство натрупа голяма сметка. Стоят от четвърт век там. (…)Подходът към избирателите е сбъркан явно, щом има такъв резултат”, заяви Ангелов. Той определи като положителен развоя с преференциалния вот в листата на левицата.
„Даде се шанс на един млад човек. Не бил подготвен – ами нали са гласували за тази листа, нали са я одобрили. Как може Янаки Стоилов да излиза и да казва, че в такъв случай Неков не бил подготвен”, коментира Ангелов преференциалния вот за поставения под номер 15 в листата на БСП Момчил Неков, който в крайна сметка измести от първото място лидера Сергей Станишев.

Страхил Ангелов изтъкна още, че му допадала политиката на Николай Бареков. Отрече обаче да обмисля преминаване към „България без цензура”. Нямал против партията да стане коалиционен партньор на БСП след следващите избори, за които не можел да гадае кога ще се случат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.