Страхил Ангелов: Ако дойдат още 100 000 бежанци няма да има пари и за моята заплата

„Като влязат още 100 000 (бежанци от Сирия), и аз няма да мога да получавам заплата. Ето това е истината”, заяви днес по Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов в коментар на фраза от едно свое изказване от парламентарната трибуна, скандализирало много хора в България.
А ето и репликата, предизвикала обществено възмущение и припомнена днес в ефира на Нова телевизия: „В Турция в момента има около милион души, които не са само от Сирия. Те идват и от други части на света. Когато влязат тук още 50 000 са напълно достатъчни, за да остане проблемът с ин витрото изцяло на заден план“, казва Страхил Ангелов.

Днес депутатът донесе в телевизионното студио стенограма от това парламентарно заседание, за да покаже колко неправилно е разбран.

Следва откъс от стенограмата на поредната тв-изява на народния избраник.

„Хубавото е, че това не е хай-парк(Ние сме чували за лондонския Хайд парк и за бабуната в столичния Южен парк, но депутатът Ангелов явно има други интереси. Бел. на ред.), а Народно събрание и всичко се стенографира. Това нещо аз съм го казал в дуплика на репликата на г-жа Снежана Дукова, която даде за пример, че тези пари, които се харчат за оградата, така наречената ограда по турската граница, могат да отидат за тези, които се лекуват, за тези, които правят ин витро процедури, за социално слабите, за пенсионерите, т.е. за всички тези социални дейности.
Водеща: И вие на тази реплика отговаряте?
Страхил Ангелов: На тази реплика отговорих, че всички тези дейности, включително и ин витро процедурите. Когато влязат още 50 000 бежанци, ще остане наистина на заден план, по простата причина, че в момента в центровете са настанени 7500 бежанци и харчим за тях по 1080 лева на месец.

Водещата чете мнение от „Фейсбук”: „Г-н депутате, вие получавате заплата от данъците на тези хора. Затова ви предлагам да се съобразявате с изказванията си“.
Страхил Ангелов: Като влязат още 100 000, и аз няма да мога да получавам заплата. Ето това е истината
.

Според депутата от Коалиция за България става дума за превратно тълкуване на думите му и то най-вече от „някои официози”., а не от хората с репродуктивни проблеми.
„ Аз въобще не съм засягал тия хора. Говорим за заграждения, за наплив от бежанци и за огромни разходи, които държавата прави, за да стоят тези хора в България”, каза Ангелов.

На въпроса на водещия защо тогава се тълкува така превратно репликата на депутата, Страхил Ангелов отговори: „Тези, които са го изтълкували така, някои официози, които го представиха по този начин, не им прави чест. Разбира се, че аз тази тема дори не желая да я засягам. Тя няма връзка”.

Свързани публикации

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.