Стоян Александров обвини Чобанов, че е отказал помощ от Брюксел за КТБ

Бившият финансов министър Петър Чобанов е имал среща в Брюксел в края на мандата си, на която е било заявено становището, че Корпоративна търговска банка трябва да бъде спасена и е била изразена готовност за помощ от Европейския съюз при различни сценарии. По-нататъшни действия от наша страна обаче не последвали. Това съобщи заяви в студиото на “Добро утро, България!” по TV7 банкерът и бивш министър на финансите Стоян Александров.
По думите му становището на Брюксел е, че банката трябва да бъде спасена и там има готовност това да бъде направено по различни сценарии.

Стоян Александров вкара чисто политически елемент в нещата около КТБ и (полу)директно обвини ДПС за случилото се, вкл. и на ниво правителство и УС на БНБ.

След като виждате в чии листи е Чобанов трябва да ви е ясно откъде идва бездействието на правителството и на БНБ, заяви Стоян Александров, визирайки обстоятелството, че за предстоящите парламентарни избори Петър Чобанов е кандидат за депутат на ДПС.

Чобанов влезе в предишното Народно събрание като народен представител от Коалиция за България, след което бе избран за министър на финансите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.