Стойнев: БСП може да управлява и сама

„Аз смятам, че БСП е готова и да управлява и сама, като използва целия потенциал на партията, включително и кадрови, за да поведе страната по един нов път, различен от този, по който вървяхме последните 23 години”. Това заяви в предаването „Седмицата” на Дарик радио Драгомир Стойнев, заместник-председател на НС на БСП и един от кандидатите да оглави партията след предстоящия на 27 юли конгрес. Стойнев изтъкна, че занапред БСП ще участва в коалиция само ако има гаранции на 100%, че ще бъде изпълнена програмата й. Според човека, когото Станишев посочи за свой наследник начело на партията, БСП по време на прехода като че ли има чувство на вина, „заради което смята, че не трябва да управляваме сами, че винаги трябва да има някой, който да е с нас”.

„Аз нямам този комплекс от властта”, категоричен бе Драгомир Стойнев. Според него българската политика се нуждае от своебразен рестарт и в неяя трябва да влязат хора, които не са обременени от прехода.

Драгомир Стойнев посочи, че АБВ губи прекалено много време и енергия, за да критикува БСП. По думите на зам.-председателя на БСП, “мога да споря с тях за политика, но за съжаление ние стигнахме до личностни нападки и това трябва да се промени”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.