Стартира Th13teen Arts – конкурс за най-добър бизнес проект в творческите индустрии

Ако сте част от творческите индустрии и имате нови идеи за развитието на бизнеса си – сега е моментът да ги реализирате! Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) фпредоставя уникална възможност на всички творчески предприемачи в България да участват в конкурса Th13teen Arts и да развият потенциала на бизнеса си.

Новината е от сайта на МИЕ. И ако се абстрахираме от рекламния стил, характерен повече за WS Teleshpop, то офертата определено си струва.

Всъщност ето и останалата част от предложението на “продавача”.

Ако се занимавате с дизайн, архитектура, реклама, фотография, медии, кино, занаяти, мода, дори кулинария – това е вашият конкурс. Можете да кандидатствате също, ако бизнесът ви е свързан с продуцентска, издателска или промоутърска дейност, компютърни игри и програмиране, ако организирате арт пространства и културни мероприятия, или пък просто имате иновативни идеи, с които искате да запознаете българската и международната публика.

Този, който успее да представи по най-убедителен начин идеите си пред специалното жури на Th13teen Arts, ще получи възможността да се пребори за титлата “Най-добър творчески предприемач в света” на световния финал на конкурса в Дания. Освен да претендират за наградния фонд от 100 000 щатски долара, участниците ще имат шанса да разкажат идеите си на най-големите компании в света и заедно да намерят начин за реализирането им.

През 2013 г. конкурсът Creative Business Cup се проведе в 40 страни по света, а българският победител Рени Попчева получи специалната награда на конкурса в Дания, което е безспорен успех и доказателство, че щом вярваш в идеите си, инвеститорите също ще повярват в теб!

В края на месец май проектът Th13teen Arts ще бъде представен на специално организирани събития в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив, където ще разберете повече за механизма на кандидатстване, ще чуете практическите бизнес съвети на различни лектори и ще можете да зададете въпросите си.

Очаквайте подробности за сроковете, изискванията и журито на конкурса.

Актуални новини около конкурса Th13teen Arts може да следите на следните адреси:

http://www.mi.government.bg/bg/themes/th13teen-arts-1284-285.html

https://www.facebook.com/Th13teenArts

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.