Стартира проект за подкрепа на семейства и деца в риск

Днес в Столична библиотека бе даден стартът на нов проект на име „Шанс да останеш в собственото си семейство“ в полза на храненето и благосъстоянието на българските деца. Проектът на стойност 10 000 щатски долара и с продължителност 10 месеца е финансиран от Фондация „Семейство Хербалайф“ и ръководен от благотворителната организация SOS Детски селища България.

В рамките на проекта SOS Детски селища България ще предостави материална подкрепа на социално слаби семейства и самотни родители, осигурявайки храна, обучение за храненето и медикаменти за децата, като част от комплексни действия за предотвратяване на изоставянето им. Инициативата ще се реализира в четирите Центъра за обществена подкрепа към Сдружението в градовете София, Велико Търново, Радомир и Габрово.

На събитието за старта на проекта присъстваха деца и семейства, клиенти на Центъра за обществена подкрепа към Сдружение SOS Детски селища България, и представители на Хербалайф. Всички взеха участие в забавно и обучително състезание за здравословно хранене.

Нашата програма Casa Herbalife осигурява над 2.3 млн. щатски долара чрез финансиране и добролческа помощ всяка година на повече от 120 организации по света. Тези средства осигуряват хранене на повече от 100 000 деца в повече от 50 страни всеки ден. От името на всички Членове на Хербалайф и служители, които са събрали средствата, за да направят това дарение реалност, бих желала да приветствам SOS Детски селища България с добре дошли в нашето семейство на Casa Herbalife.“, сподели Нина Шебечич Црнолатац, Директор за Югоизточна Европа и България в Хербалайф.

„Нашата помощ към семействата и самотните родители за удовлетворяване на основните им потребности, ще им помогне да мобилизират своите ресурси и възможности и така да преодолеят критичната ситуация, в която се намират. Материалната подкрепа за такива семейства и родители има превантивен ефект, тъй като най-честата причина за изоставянето на едно дете от неговите родители е тяхната невъзможност да посрещнат основните нужди на детето като храна и медикаменти“, каза Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.