Стартира кариерно изложение за българите във Великобритания

Във Великобритания се провежда кариерно изложение за българите, които учат или работят на Острова. Студенти, както и млади специалисти, ще имат възможност да се срещнат с български работодатели, за да видят какви са възможностите им за реализация в родината,съобщи БНР.

Трудовата борса се провежда за втора поредна година и този път срещи с фирми ще има не само в Лондон, но и в друг университетски град с голяма концентрация на български студенти – Единбург. В продължение на два дни български работодатели, както и големи международни компании с представителство в България, ще запознават младите хора с възможностите за реализация обратно в родината.

Кариерното изложение се организира от обществата на българските студенти в някои от най-престижните британски висши учебни заведения, като Лондонския икономически институт и университетите в Дънди, Уорик, Нюкасъл и Единбург. В момента са се записали около 330 човека за самия форум, като 220 в Лондон и 110 в Единбург. Това е няколко пъти повече от миналата година.
Сред 17-те фирми, представени на кариерното изложение в двата британски града, са известни имена в областта на финансите, компютърната индустрия, телекомуникациите, маркентинга и образованието.
Данните на “Кариера в България. Защо не?“, смятан за най-големия трудов форум за българи с образование в чужбина, сочат, че през 2012 година над 77% от участниците в него са намерили работодател в България, който харесват.

Източник: БВР

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.