Станишев: Влизам в нова роля, давам нова сила на БСП

Лидерът на БСП и президент на ПЕС обясни решението си да стане евродепутат без никакъв намек за грешка в своите действия и така напомни “аксиомата” от едно старо стихотворение, че партията е права, когато съгреши дори.

“Решението ми да стана евродепутат не означава, че подавам оставка като лидер на БСП. Партията има нужда от промяна. Моето решение ще даде нова сила и мобилизация на БСП”, каза Сергей Станишев на обичайната за “Позитано” 20 пресконференция след заседание на ръководното тяло на партията.

Прозвуча малко иронично това, че Станишев говори за нова роля, но така или иначе, думите му бяха: “Новата роля, в която влизам, е продиктувана от ситуацията в Европа и страната”. Станишев включи към аргументите в своя полза и “допълнителни отговорности и ангажименти на европейско ниво”.

“Аз и Мартин Шулц ще водим разговорите с ЕНП. Това е огромна чест и признание за мен. И възможност за моята партия БСП да получи шанс на политическата сцена на Европа. Получих писмо от Мартин Шулц да работим още по-тясно. Затова реших да стана евродепутат”, поясни Сергей Станишев.

Връщайки се на родна земя и в българската проблематика, Станишев увери, че в началото на идната седмица ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП (така наречения “пленум”), на което ще се обсъдят предстоящите предсрочни избори и промяната, от която се нуждае БСП.

Действащият председател на БСП декларира, че от “Позитано” 20 ще изпратят още днес официална покана до лидерите на останалите парламентарни сили за провеждането в петък на отложените днес консултации за датата на предсрочните избори, както и по другите въпроси, залегнали в споразумението, постигнато на КСНС при президента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.