Станишев предлага Пламен Орешарски за премиер

сергей Станишев номинира бившият финансов министър в тройната коалиция и водач на листата на БСП във Варна Памен Орешарскиза премиер на страната, ако левицата спечели изборите. "Той е най-силната кандидатура, която отговаря на нуждите на страната в момента", заяви пред Дарик Станишев.

 

Орешарски не  е член на БСп и изцяло се вписва в концепцията за експертен кабинет, за какъвмто се говори, че ще има след вота на 12 май.

Единственият проблем пред БСП е как да обясни евентуална коалиция с ГЕРБ, та макар и експертен кабинет. Левите са категорични, че няма да се коалират с хората Борисов и Цветанов, а самият Цветан Цветанов каза в прав текст днес, че няма да има никаква коалиция с БСП., и сега) за процесите в икономиката и финансите. Той не е член на партията и никога не е минавал за левичар. Орешарски оглавява Съвета по данъчна политика, финанси, публични разходи и контрол на "Позитано" 20.

Станишев е категоричен, че Орешарски е негово предложение и ще го отстоява пред БСП. Добави, че той самият не иска да е премиер, за да не пренесе негативите, натрупани към него, когато е бил министър-председател, върху резултатите за партията.

Станишев отбеляза още, че не е съгласен Орешарски да оглави правителство на коалиция с ГЕРБ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.