Станишев предлага на ГЕРБ вотът да е след изборите

По време на пресконференция в Пазарджик лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев се обърна към вносителите на вота на недоверие за енергетика с думите: „Трябва да бъдем сериозни, както към избирателите и европейските избори, така и към самата тема. Нека да го направим след изборите. Готови сме да отговорим в нормална и спокойна обстановка, за да има смисъл. Нека да си припомнят как хората ги изгониха именно по тази тема, не с вотове, а с протести“.

Станишев изтъкна, че много често евроизборите се подценяват и хората не разбират как техният глас ще повлияе на живота им. По думите на лидера на БСП, „проблемите в България са едни и същи. Такива са и в Европа – работни места и доходите”.

Тези избори трябва да покажат окончателно скъсване с миналото от последните 4 години, изтъкна още лидерът на БСП.
Станишев категорично отрече слуховете, че ще замине за Брюксел след изборите. „Ангажиментът, който БСП и аз лично сме поели, да не се върне предишното управление, все още не е изпълнено, защото има риск рекетът и социалният геноцид да се върнат, а може и Дянков да го върнат“, каза той. Според него воденето на листата от него не е подлъгване на избирателите и припомни как Бойко Борисов е водил листа на НДСВ на две места и не е казвал, че ще се откаже, а го е направил, както и подобен случай с Меглена Кунева.

Снимка: Пресцентър на БСП

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.