Очертава се победа на Станишев на конгреса на ПЕС

Над 70% подкрепа на предстоящия конгрес събира настоящият президент на ПЕС Сергей Станишев.

Високият форум е днес в Будапеща. По информация на делегати на конгреса зад Станишев се оформя голямо мнозинство. Зад него застават Германия, Италия, Великобритания, цялото Скандинавие, както и цяла Централна и Източна Европа. В другия лагер остават само Испания и Франция, подкрепени от част от белгийците и португалците.

„Кандидатурата на Креспо беше издигната в резултат на вътрешнопартийни проблеми, но сега ще постави Испанската социалистическа работническа партия в трудна ситуация.“, твърдят участници във форума в Будапеща.

Политически анализатори коментират, че сериозна загуба на испанците на конгреса на ПЕС ще бъде използвана срещу тях на предстоящите парламентарни избори в страната през есента.
Станишев направи силна кампания за преизбирането си. Членове на президиума на партията бяха впечатлени от мотивационното писмо и от представянето му на изслушването в края на май. Той представи ясна визия за бъдещето на ПЕС и посочи като политическа цел спечелването на следващите евроизбори през 2019 г.

В началото на тази седмица евродепутати коментираха и изказването на настоящия социалист №1 пред парламентарната група: „Станишев беше изключително подготвен, с конкретни предложения и пътна карта за предстоящите избори“.

„Не може да се живее само с миналото. На ПЕС са необходими идеи и енергия“, заявиха делегати след двете изслушвания на кандидатите.

Лидерът на ПЕС направи и модерна кампания в интернет. Последователите му във Фейсбук са над 45 000, а на интернет страницата му са над 150 000. Кампанията даде голяма видимост на партията и позиционира Станишев на европейско ниво.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.