Станишев отрече за следизборна коалиция с ГЕРБ

Ясно е, че не може да има коалиция между БСП и ГЕРБ. Ние сме антагонисти, заяви по bTV лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. По повод вчерашното проучване на "Алфа Рисърч" той добави, че коалицията с ДПС не е предрешена. Според лидера на социалистите ГЕРБ губят почва, затова се държат панически и агресивно. "Бъдещото правителство е функция на това от какво се нуждае страната – възстановяване на нормална демократична държавност, активно участие на държавата в икономиката, подкрепа и защита на малкия и среден бизнес и възстановяване на социалната държава", каза Сергей Станишев.

Според него, референдумът не е безсмислен. "Това е първият референдум за 23 години демокрация. За първи път 770 хиляди българи накараха държавата да има референдум. Това е най-гражданската проява за 23 години демокрация. Над 20% участие означава конкретен резултат от референдума", каза лидерът на БСП и добави, че след като премиерът Борисов защитаваше "Белене", смени си позицията, сега гражданите ще принудят властта отново да разглежда този въпрос. Ние като партия ще се съобразим и ще уважим мнението на българските граждани на референдума, заяви той.

Станишев е категоричен, че това не може да се интерпретира като пряк резултат за изборите. Ще бъде ясна индикация, след като почти 1 година ГЕРБ заблуждава, Борисов каза "не, не и не", какво мислят хората, смята той. Ядрената енергетика остана последният високотехнологичен отрасъл в България, посочи лидерът на социалистите.

Според Станишев за проекта "Белене" Станишев посочи, че се внушават много заблуди. Той припомни, че преди година и половина в едно предаване премиерът Бойко Борисов ео защитавал "Белене". Според лидера на социалистите за промяната на позицията има две обяснения – "или външен и геополитически натиск, или интереси на други видове производители".

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.