Станишев: Няма политическа чистка, а закъснели смени

Няма политическа чистка, има две заявени и подадени оставки от изпълнителния директор на Фонд "Земеделие" и от изпълнителния директор на Агенцията по инвестиции. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира пред журналисти на „Позитано” 20 кадровите промени в изпълнителната власт от последните дни и отбеляза, че това е изцяло в правомощията на правителството. Част от промяната, която трябва да бъде реализирана, е и кадрова, дори не смятам, че правителството е достатъчно убедително на този етап в това отношение, посочи лидерът на БСП. Относно ситуацията в Сирия, председателят на БСП и на ПЕС коментира, че всякаква употреба на химическо оръжие е абсолютно недопустима.

БСП ще настоява още през септември да започне дискусия по приоритетите в бюджета за 2014 г., съобщи още Сергей Станишев. Той допълни, че социалистите ще настояват да има увеличаване на минималната работна заплата още през октомври след диалог в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Трябва да утвърждаваме един отговорен и отворен парламент. Това каза председателят на Народното събрание и член на ИБ на БСП Михаил Миков на пресконференцията в централата на социалистите. Миков обяви, че се ръководството на парламента ще се опита в кратки срокове да започне директното излъчване в интернет и на заседанията на комисии.

Ще се обърне специално внимание на отчетността на изпълнителната власт пред парламента. Всичко това е част от връщането на доверието в институциите“, допълни Михаил Миков.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.