Станишев не смята да подава оставка в БСП

“Очаквах традиционния въпрос за оставката. Моята отговорност пред моята партия я знам достатъчно добре. В момента не планирам такива действия, защото няма да правя услуга на нашите опоненти”. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по време на пресконференцията на Коалиция за България в Международния пресцентър в НДК. Освен това Станишев потвърди, че няма да се възползва от спечеленото място на евродепутат и ще остане в България, за да работи за БСП. Попитан дали може да каже че е изпълнил обещанието си да “изрови” земята, за да осигури победата на БСП на тези избори, лидерът на партията отговори утвърдително.
Не знам някъде в Европа някой да е направил пряка връзка между европейските резултати и подкрепата за правителството, коментира Станишев, попитан дали възприема резултатите от вота като недоверие към кабинета и необходимост от предсрочни парламентарни избори.
„И ние, вярвам и нашите партньори от ДПС, и кабинетът ще направим свой анализ на изборните резултати. За нас участието в управлението никога не е било на всяка цена”, заяви Станишев. Той специално поздрави “нашите партньори от ДПС, които показаха, че на всеки избори те се отнасят като национални – за парламент. Очевидно много по-успешно мотивират своите избиратели”, призна в дух на самокритика Станишев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.