Станишев: Настоявам Жозеф Дол да ми се извини незабавно

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев настоява за пълно и незабавно извинение от лидера на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Жозеф Дол. , съобщиха от пресцентъра на БСП.

Изкривяването на думите ми от страна на Жозеф Дол е една жалка постъпка, за която аз настоявам той да се извини изцяло и незабавно, заяви Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП.  По думите на Станишев, ако Дол си беше направил труда да провери фактите, щеше да види, че дори членове на собствената му парламентарна група се колебаят да подкрепят правителството на Борисов за позицията, заета след заседанието на КСНС. Според Станишев има известна ирония в това, че в деня, в който Европейският парламент дебатира върховенството на закона и медийната свобода в България, г-н Дол е допуснал именно онези грешки, които предизвикаха загрижеността на Европарламента.

Може би г-н Дол е бил наплашен да направи такова скандално изявление лично от Борисов, коментира Станишев.-  Ако това е така, той лично се е докоснал до тактиките, използвани от нашето правителство.

Президентът на ПЕС и лидер на БСП смята, че не е възможно да се направят категорични изводи кой е отговорен за атентата в Бургас без пълно разследване и щателен преглед на всички факти. Станишев напомни, че българското правителство направи изявление, без да информира парламента.

Komentator.bg припомня, че вчера председателят на ПГ на ЕНП в Европарламента Жозеф Дол заяви: „Изключително съм разтревожен да науча, че днес лидерът на ПЕС г-н Станишев е заел страната на "Хизбулла" в дебата след обсъждането от вчера, както може да се прочете на официалната страница на организацията. Във време, когато се взимат важни решения и когато доверието и отговорността на България са изправени пред сериозни изпитания, всички политически лидери трябва да бъдат обединени”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.