Станишев нарече ГЕРБ „гузни” и говорещи глупости

Това са поредните глупости на ГЕРБ. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира казаното по-рано днес от Бойко Борисов и Делян Добрев, че правителството не дава нужната информация на адвокатската кантора, поела защитата на НЕК по арбитража с „Атомстройекспорт” в Париж, защото цели делото да бъде загубено. Станишев каза още, че не се съмнява, че екипът на Драгомир Стойнев като министър на икономиката прави всичко необходимо да бъде защитен българския интерес в това арбитражно дело.

ГЕРБ, понеже са гузни, няма какво да отговорят на конкретните факти, затова търсят поводи да отвлекат вниманието, продължи коментара си Станишев. И веднага атакува Бойко Борисов, че въпреки наложеното от ГЕРБ на парламента решение за спиране на проекта „Белене” договорът по този проект не е прекратен. По думите на Станишев десетки милиони са платени досега заради това, че правителството на г-н Борисов не предприе стъпките, които обеща за прекратяването на договора, в т.ч. и през тази пролет са платени към 12-14 млн. евро на консултанта по проекта.

Станишев окачестви като „служебен” предстоящия вот на недоверие към кабинета. Според лидера на БСП „очевидно ГЕРБ търсят начини да се изявят като опозиция”, след два месеца „ваканцуване, докато НС активно работеше”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.