Станишев иска нов мандат начело на ПЕС

„Нямам планове да се връщам като лидер на БСП. Смятам, че е важно за България и за БСП да се преборя отново за доверието на европейските социалисти и да бъда преизбран като президент на ПЕС”. Това обяви Сергей Станишев пред Дарик. Той коментира и предстоящото поредно заседание на конгреса на БСП. Според него засега не са нужни промени в Устава, които ще разединят партията. По думите на Станишев, това ще отвори кутията на Пандора и ще породи интерпретации, водещи само скандали след себе си.
“Трябва да разберем, че вътрешни проблеми, в това число за функционирането на партията или за една или друга организация, не могат да се решават с технически хватки или с уставни промени. Те се решават политически”. Това отговори президентът на ПЕС Сергей Станишев в ефира на радио „Дарик” на въпрос дали ще подкрепи предложените от ръководството БСП поправки в устава, които ще се обсъждат на днешния пленум на левицата.

Станишев говори и за инициираната от него кампания „България в Шенген! Време е!”. По думите му кампанията вече има много европейски приятели. През миналата седмица Станишев подарил на Жозеф Дол от ЕНП значката на кампанията, а Мартин Шулц нееднократно е заявявал подкрепа.

Обмисляме мероприятие съвместно с двамата премиери – на България и на Румъния, защото те ще трябва да поставят въпроса на Европейски съвет, допълни Станишев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.