Станишев: Има три тежки пробива в националната сигурност

След атентата в Бургас досега има още два сериозни пробива в системата на сигурността, коментира лидерът на БСП Серргей Станишев след края на днешното заседание на КСНС, визирайки нападението над Ахмед Доган и стрелбата пред Съдебната палата.

Това са три тежки инцидента, които говорят за това, че системата за национална сигурност не е достатъчно ефективна, за да работи, камо ли да гарантира сигурността на българските граждани, изтъкна Станишев. Той допълни, че затова няколко пъти в хода на дискусията е призовал правителството да остави разследващите органи да си свършат работата ефективно и докрай, вкл. и по атентата край бургаското летище. По думите на Станишев, очевидно правителството е избрало политическия подход и по същество огласява версия, заявена от държавата Израел още в първия ден след атентата, без дори да е  започнало разследването. В тази връзка Станишев припомни, че оттогава многократно Бойко Борисов и Цветан Цветанов са заявявали, че биха обявили резултатите от разследването на атентата в Бургас само и единствено при неоспорими и категорични доказателства, които ще издържат в съда.

Това, което се  казва днес за извършителите, според мен не е обосновано, посочи Станишев. Председателят на БСП се аргументира с това, че разследването продължава и не може да се говори за категорични доказателства за конкретните извършители, камо ли за организация, която стои зад този трагичен инцидент. Станишев смята, че  изявленията за връзка с „Хизбула” са абсолютно неоправдани от гледна точка на националната сигурност и рисковете, които се поемат по този начин, най – вече по отношение на хората в България.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.