Факт: Станишев напуска българския парламент

Депутатът от Коалиция за България Сергей Станишев е внесъл молба в деловодството на Народното събрание за освобождаването му като народен представител, съобщиха “Фокус” и БТА. Държавната агенция цитира пресцентъра на парламента, откъдето са потвърдили, че Станишев е подал в понеделник в 17,34 ч. молба за предсрочно прекратяване на пълномощията му като народен представител.

На практика с това си действие председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев потвърждава, че има намерение да се възползва от мандата си на евродепутат, спечелен на изборите на 25 май.

В момента на “Позитано” се провежда редовното седмично заседание на ИБ на БСП, където Станишев ще трябва да обяви и аргументира решението си. Както е известно, преди евроизборите на 25 май, на пресконференцията в нощта след изборите и многократно след това Сергей Станишев обявяваше, че няма намерение да бъде евродепутат. Въпреки това той не се отказа от мандата си в полза на следващия в листата – Петър Курумбашев, който пък подаде оставка като депутат в българския парламент още преди евровота.

По различен начин постъпи депутатът от ДПС Делян Пеевски, който бе избран за евродепутат, но отстъпи мястото си на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.