Станишев: Борисов още се изживява като господар на държавата

Бойко Борисов „продължава да се изживява в ролята на господар на държавата, но това време отмина", коментира пред журналисти лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Според него днес е била втората серия от сценария на Борисов във връзка с вота на недоверие към правителството. Председателят на Коалиция за България посочи, че и в петък не изключва подобно поведение от страна на Борисов.

Днес видяхме колко нелепо беше поведението при очевиден кворум в пленарна зала с 204 представители, които бяха преброени от квестори, но ГЕРБ пак започнаха с техните циркове, посочи Станишев. По думите му четири години държавата се е движела според прищевките на един човек, на базата на неговите лични желания, емоции, моментни настроения.

Това много ясно личи и от поведението на ГЕРБ, както вчера, така и днес, изтъкна Станишев Той върна „лентата” назад – към това, че първо, вотът щеше да бъде за цялостна политика, след това бе префасониран за определен сектор – Министерството на инвестиционното проектиране, след това ГЕРБ започнаха бойкот на собствения вот…

„Вотът е изконсумиран от ГЕРБ. Предстои гласуване", заяви лидерът на БСП и допълни: „Много нелепо е тяхното искане и внасяне на втори вот по същата тема. Според парламентарния правилник такъв вот могат да внесат след 6 месеца".

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.