СРС-тата от подслушването на Цветанов са унищожени?

„Покрай подслушването на един човек могат да бъдат подслушвани неограничен брой хора”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Менко Менков, адвокат на Цветан Цветанов. По думите му до момента са установени две неща – не е вярно, че Цветанов е подслушвал незаконно много хора. И второто – бившият вътрешен министър е бил подслушван по делото за длъжностно присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР, като подслушването е било на законно основание, с разрешение на съда.
„Проблем е, че се страхуват да покажат какво си е говорил Цветанов, да направят веществени доказателствени средства”, твърди адвокат Менков. Според него идеята е била да се чуе съдъжанието, да се стигне до определени хора, но после да не остава следа от това подслушване.
Според адвоката тези СРС-та е трябвало да бъдат приложени към делото. „Пряката реч от подслушването на Цветанов вече е унищожена”, заяви още адвокатът на Цветанов. По думите на Менков предполагаемият период за подслушване на Цветанов е бил в началото на ноември 2013 г., когато на бившия вътрешен министър е бил поискан имунитетът заради това производство.
„Ако излязат някакви флашки, няма да може да се установи тяхната автентичност”, твърди Менко Менков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.