Срив в координацията между ПГ на ГЕРБ и правителството?

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова призна очевидния факт за срив в координацията на законодателните инициативи между ПГ на ГЕРБ и правителството, но отказа да коментира в подробности случилото се и причините за него. В четвъртъкПГ на ГЕРБ индиректно бламира министъра на правосъдието Христо Иванов, след като 16 народни представители, начело с председателя на парламентарната група Цветан Цветанов, внесоха проект за промени в Закона за съдебната власт, който е доста по-различен от този, който ресорният министър готви от дълго време насам.

Правителството категорично стои зад проекта за реформи в правосъдната система на ресорния министър Христо Иванов, заяви Румяна Бъчварова по Нова ТВ. Попитана дали премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е бил наясно с действията на Цветанов, Бъчварова коментира, че не може да спекулира по тази тема.

“Цветанов не е длъжен да ни уведомява, на мен лично нищо не ми е казвал”, поясни Бъчварова. Тя обаче не скри скептицизма си към проекта за единен орган за борба с корупцията, който днес официално ще бъде представен от другия вицепремиер – Меглена Кунева.

“Създаването на нов специализиран орган за борба с корупцията не гарантира резултат. Ние казваме, че има една прокуратура, която разполага с прекалено много власт. И сега искаме да създадем втора такава прокуратура”, коментира Румяна Бъчварова.

Вицепремиерът изтъкна, че правителството сериозно набляга на борбата с контрабандата, като всяка седмица лично премиерът Борисов ръководи специализираната група.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.