Срещата Путин-Оланд продължи близо час и половина

Близо час и половина продължи срещата между руския президент Владимир Путин и френски му колега Франсоа Оланд в Париж, съобщи ИТАР-ТАСС. Двамата президенти се сбогуваха сърдечно на стъпалата на Елисейския дворец, като се ръкуваха, но не направиха изявления пред пресата. В разговорите участваха също външните министри на Русия и Франция Сергей Лавров и Лоран Фабиюс. Днес лидерите на двете страни ще присъстват заедно на тържествата по случай 70-годишнината от съюзническия десант в Нормандия. Преди срещата си с Путин Оланд подчерта, че “никога няма да забрави, че руският народ е дал живота на милиони хора по време на Втората световна война”.

Би Би Си отбелязва, че се е наложило Оланд да вечеря поотделно с Владимир Путин и с американския президент Барак Обама. Преди това се състоя и среща по темата за Украйна между Путин и британския премиер Дейвид Камерън.
Двамата разговаряха в Париж, във ВИП зоната на летище „Шарл де Гол”. Агенция „Униан” отбелязва, че разговорите са започнали без традиционното ръкостискане между лидерите. След срещата Камерън заяви пред журналисти, че е поискал от Путин да спре агресията в Украйна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.