Среднощна гонка в Бургас между полиция и коли с афганистанци

Врачанското село Галиче е под полицейска блокада

Лек автомобил с чужденци е блъснал полицейска кола след гонка в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в морския град. Инцидентът е станал около 3.50 часа вчера в района на разклона на село Дебелт.

Служители от бургаската жандарамерия забелязали приближаващи се с висока скорост три леки автомобила. Полицейските служители подали сигнал за спиране със стоп-палка, но водачите на автомобилите не се съобразили и продължили движението си, което наложило преследване на автомобилите. Колите са се движели към Бургас.

Междувременно е потърсено съдействие от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, които блокирали една от улиците в града, за да спрат преследваните автомобили. Жандармеристите се изравнили с една от преследваните коли – “Опел Вектра”, със старозагорска регистрация, движеща се в дясната пътна лента.

При опит да избяга, водачът на автомобила завил рязко наляво и навлизайки в пътното платно на полицейската кола, я блъска. Нанесени са леки щети по предния десен калник и предната дясна врата. След катастрофата автомобилът спрял, но водачът успял да избяга. От купето излезли осем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България.

Спрян е и лек автомобил “Ситроен Ксара”, с пловдивска регистрация, управляван от 33-годишния С.М. от Чирпан, в купето на който са открити още седем афганистански граждани, нелегално преминали границата на България.

Водачът на третия автомобил успял да избяга с него и продължил в посока към Бургас – център.

Чуждите граждани са натоварени в леките автомобили в района на село Пънчево, община Средец, като се придвижвали по маршрут село Дебелт – Бургас.

Афганистанците са задържани за срок от 24 часа и предадени на сектор “Миграция” към ОДМВР – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.