Спряха временно обществена поръчка за 3 млн. лева за броене на делфини

Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) временно спира избора на изпълнител по обществената поръчка за броене на делфините, съобщи news.bg.  Мярката е взета след  стана ясно, че над 3 млн. лева – колкото е стойността на поръчката, ще бъдат дадени на фирма, близка до „Зелени Балкани" и Тома Белев

След като Гражданско сдружение за борба с корупцията и други организации изпратиха сигнали със съмнения за законност на действията на МОСВ, от ИАОС са решили да изпратят искане с молба за становище от Агенцията по обществени поръчки по текущата процедура за договаряне без обявление.

В същото време – предвид предизвикания публичен интерес, ръководството на ИАОС се обръща към обществеността и медиите с ясното становище, че при подготовката и провеждането на процедурата за избор на изпълнител на тази дейност са спазени стриктно изискванията на ЗОП, придържайки се към одобреното от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г." проектно предложение.

В хода на процедурата е дадена публичност и е осигурена възможност на всички, имащи интерес към поръчката, да участват в нея.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.