Спрягат и кмета на Бургас за служебен премиер

Кметът на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) е вероятната номинация за служебен премиер, съобщава електронното издание на “Труд”, споменавайки, че така се коментира в политическите среди. В информация се припомня, че Николов през февруари т.г. бе избран и за заместник на Бойко Борисов в партията. Което пък, вече извън “трудовашката” информация е сигурно доказателство, че надали Николов трябва да бъде спряган сред възможните номинации за служебен премиер. Практиката от миналото, а и сегашната гореща политическа ситуация не предполагат назначаването за служебен премиер на толкова силно обагрена политическа кандидатура. По същата причина е малко вероятно за служебен премиер да бъде посочена и другата заместничка на Борисов по партийна линия – Йорданка Фандъкова, както и който и да е зам.-председател на партия.

Твърди се, че депутати обсъждат екзотичната, на пръв поглед, идея Пламен Орешарски да остане като служебен премиер и дори някои от министрите му да запазят постовете си. Аргументацията е, че така ще има приемственост в политиката на правителството и довършване на някои краткосрочни задачи, започнати по време на редовния мандат. Контрааргументите сякаш звучат по-силно – упреците към работата на този премиер и правителството му са една от причините за преминаване към предсрочни избори, а и опозицията надали ще възприеме безропотно подобен вариант.

Сред споменаваните за временния пост е и вицепрезидентката Маргарита Попова, която няколко пъти открито се противопостави на изказвания и действия на Росен Плевнелиев. Тя бе предложена за служебен премиер и от лидера на “България без цензура” Николай Бареков.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.