Спецпрокуратурата вика Цветан Цветанов в 10 часа в сряда

 

 

Бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи и настоящ депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов е призован в сряда сутринта в Специализираната прокуратура, където ще му бъдат връчени повдигнатите срещу него обвинения. Новината съобщи лично Цветанов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Ще се явя на указаното място, на посочената дата и час, увери Цветан Цветанов и за пореден път декларира, че не се смята за виновен, защото не бил извършил престъпление. Стана ясно също, че прокуратурата е преформулирала повдигнатото му обвинение.

"Няма да отговарям пред закона за това, че съм подбуждал бивши мои служители да подслушват незаконно. Обвинен съм, че не съм упражнил контрол за използването на СРС-та", обясни Цветанов.

Междувременно агенция КРОСС съобщи, че Бойко Борисов е бесен на Цветан Цветанов, а отношенията между двамата са пред разпад. Припомня си, че в последните дни лидерът на ГЕРБ за пръв път публично си позволи да нападне Цветанов. В интервю за столичен ежедневник Борисов заявява: "И Цветанов като министър обвиняваше преди да има присъди. Но си мисля, че в това отношение сегашната ситуация му е добър урок".

Днес в парламента председателят на „Атака” Волен Сидеров атакува по време на парламентарния контрол премиера Орешарски заради това, че Цветанов и други бивши управляващи продължават да се движат с охрана от НСО.

"Защо все още Цветан Цветанов, Яне Янев, Румен Петков и Ахмед Доган ходят с охрана. Настоявам да се отмени незабавно постановлението на правителството тези хора, трима от които не са нито депутати, нито президенти, нито министри, да бъдат охранявани", призова от парламентарната трибуна в началото на парламентарния контрол лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той поиска да знае колко струва охраната на четиримата и посочи, че това са недопустими харчове във времана на криза.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.