Спешна помощ-София вече е с нов, но временен шеф

Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в София-област д-р Александър Златанов от утре ще бъде временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София, предаде БНР. Радиото се позовава на изявлеуние на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева след среща с медици от ЦСМП. Министър Андреева каза, че до успокояване на обстановката е договорила допълнителни екипи от други болници като “Пирогов”, ИСУЛ, Окръжна болница и ВМА, да командироват свои екипи в помощ на ЦСМП – София.

Досегашният шеф на спешния център в София д-р Георги Гелев остава в болничен до края на юни. След това ще бъде назначен нов директор. Както е известно, едно от исканията на протестиращите медици от ЦСМП-София е да не бъде отстраняван д-р Георги Гелев. Освен това от Националната асоциация на работещите в спешната помощ е броят на екипите в спешната помощ да бъде увеличен и да се промени нормативната уредба, както и за увеличаване на заплатите на работещите в спешната помощ.

Това тепърва ще се договаря с Министерството на финансите, но най-вероятно няма да има ново увеличение, след 10-процентовото от началото на 2014 година.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Браво! Отдавна трябваше да го сменят. Когато едно нещо не върви първо се сменя началника. А не министъра, както правеше Боко. И който ги намираше под път и над път, а те да се не начудиш се връзваха. Въпреки, че знаеха, че ще им бият шута.

Leave a Reply

Your email address will not be published.