Социолог и секретар на президента в спор дали Цветанов е цирей на челото на ГЕРБ

Социологът Кольо Колев и политологът Румяна Коларова, която е секретар на президента по връзките с гражданското общество, влязоха в метафорично-диагностичен спор в ефира на bTv кой е и колко са циреите по лицето на ГЕРБ и по челата на управляващите.

Това, което се случи на националната конференция на ГЕРБ, беше една голяма пудра за обществото. Това заяви за bTV социологът Кольо Колев, директор на агенция „Медиана”. По думите му партията има на челото си един огромен цирей – Цветан Цветанов. За да бъде прикрит той, за заместници на Бойко Борисов редом с него били сложени двама успешни градоначалници – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. „Мислите ли, че като кметове на огромни общини ще могат да свършат някаква работа”, попита риторично Колев.

Категоричното си несъгласие с Колев изрази Румяна Коларова, която даже посъветва събеседника си да се опита да бъде по-обективен. Според нея на челото на управляващите има няколко цирея, още по-големи и по-отдавна. По думите й било много добър ход редом с Цветанов да бъдат сложени двамата кметове. Коларова наблегна на това какво означава власт и лоялност на кмет на столицата. Тя изтъкна, че Стефан Софиянски разцепил СДС, а Бойко Борисов загърбил НДСВ, за да стане кмет. „Това е нещо, което можеш да си сложиш като брошка”, допълни тя. Според Коларова БСП не само е в изолация, но е и вътрешно разцепена.

По повод конфликтът между ДПС и БСП относно изборния кодекс и конкретно агитацията на майчин език, Колев заяви, че в случая ГЕРБ и „Атака” се коалирали, за да опитат да торпилират кабинета. Коларова обаче подчерта, че и по други теми левицата и ДПС не са постигали съгласие. Според Румяна Коларова Изборният кодекс не дава на гражданите това, което искат да получат.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.