СОС уволни шефа на парното, заради 95 млн, държани в КТБ

В обстановка на отправена бомбена заплаха и при дневен ред от почти 100 точки, мнозинството от столичните общински съветници гласуваха за уволнението на шефа на “Топлофикация” – София. Стоян Цветанов бе освободен не заради огромната задлъжнялост на общинското дружество, нито заради лошото качество на предоставяните услуги, а заради това, че почти 95 млн. лева от парите на дружеството са били държани в КТБ и сега са блокирани, а има много голяма вероятност и да бъдат завинаги изгубени с изключение на гарантираните от закона до 100 000 евро в една сметка.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред столична телевизия, че е разпоредила проверка, която показала че три общински дружества имат общо 24 сметки в КТБ, но сумите са огромни единствено при “Топлофикация”.

Георги Беловски, един от членовете на управителния съвет на Общинска банка, поема поста на освободения директор на “Топлофикация-София” Стоян Цветанов.

Общинският съветник Панайот Дончев обаче коментира от различен ъгъл освобождаването на Стоян Цветанов.

„Имаме решение, което сме взели тук всички, становище, че лошото състояние на “Топлофикация” се дължи на лошото управление. Аз декларирам, че основанието за освобождаването е именно лошото управление. Към днешна дата задълженията са 677 милиона лева”, каза Дончев, като изтъкна, че не може да си обясни как може едно такова дружество да твърди, че работи добре, а в същото време да трупа задължения.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.