СОС отказва местни референдуми, дават общината на съд

Административният съд – София град е образувал дела срещу решенията на Столичния общински съвет (СОС) за отказ да бъдат насрочени два местни референдума в Столична община: за прекратяване на концесията за водата;  и в район Искър срещу презастрояването на жк Дружба 1 и 2.

И при двете дела сред ищците е общинският съветник от БСП Борис Цветков, който е член на инициативните комитети за провеждането на тези два местни референдума.

Както komentator.bg вече писа, на 4 септември 2012 година певицата Теди Кацарова внесе в деловодството на Столична общи папките с подписите на 60 000 софиянци, настояващи да се проведе референдум за разваляне на концесията със „Софийска вода”.

На 29 ноември м.г. ръководството на столичната организация на БСП  съобщи, че ще отправят предложение към народните представители от София да внесат искане в Народното събрание за изслушване на ДКЕВР по темата за прекратяване на договора с концесионера.

Научихме също така, че е заведено дело срещу СОС и от Свиленка Иванова, майка на дете, за което няма място в общинските детски ясли и градини. Тя протестира срещу решението на СОС за отказ от изплащане на месечни компенсации от 120 лв. за децата, кандидатствали за общински детски ясли и градини, без осигурени места в тях.

 

На снимката: Теди Кацарова внася подписката в СОС

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.