София участва в поредния Европейски ден без автомобили

И българската столица София се включва днес в инициативата “Европейският ден без автомобили”. От Столична община съобщиха, че от 9.00 до 17.00 ч. е бъде забранено влизането на превозни средства в зоната, ограничена от бул. „Княз Александър Дондуков”, ул. „11-ти август”, ул. „Врабча”, бул. „Васил Левски”, ул. „Аксаков”, ул. „6-ти септември”, ул. „Ген. Гурко”, ул. „Леге”, ул. „Позитано”, бул. „Витоша”, бул. „Княз Александър Дондуков” с изключение на граничните улици и булеварди.
Столична община и “Център за градска мобилност” ЕАД, които са организаторите на “Европейската седмица на мобилността” канят жителите и гостите на града в зоната без автомобили, в която могат да се разходят с велосипедите си, както и да включат децата си в организираните прояви.

Основните прояви в деня без автомобили са съсредоточени на пл. “Княз Александър Първи”. Там ще бъде представен „Проект за интегриран столичен градски транспорт” по Оперативна програма „Регионално развитие”.

22 септември е третият ден, в който в София се движи информационния ретро-трамвай, в който ще може да се получи информация за градския транспорт, проектите, по които се работи, както и да се послуша музика, изпълнена от ученици от 144 СОУ. Днес между 11.00 и 13.00 ч. и от 16.00 до 18.00 ч. мотрисата ще се движи между жк “Лозенец”, бул. “Христо Ботев” и метростанция “Хан Кубрат” – двупосочно.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.