Смениха Соня Найденова като представляваща ВСС с Димитър Узунов

В сряда представляващата ВСС Соня Найденова бе сменена по скандален начин от колегата си Димитър Узунов, за когото бившият министър на правосъдието Христо Иванов твърди, че е членът на ВСС изпратил скандалния sms до премиера Борисов.

Предложението за смяната на Найденова с Узунов бе внесено от Милка Итова от името на 12 членове на ВСС в началото на заседанието в сряда без да присъства нито в редовния дневен ред, нито в допълнителните точки. Освен това Итова настоя точката да бъде разгледана първа, т.е. преди ВСС да има възможност да приеме Правила за провеждане на явно гласуване. За това предложение не знаеха 1/3 от членовете на ВСС. В знак на протест петима напуснаха заседанието, Найденова заяви, че не иска да участва в този дебат и също напусна. Това стори и самият Узунов, като обясни, че го прави по други причини.узунов

Така в отсъствието на седем от членовете на ВСС други 13 замениха Соня Найденова с Димитър Узунов. Това се случва само ден, след като Найденова коментира по БНТ и БНР sms-скандала като криза сред съдебните кадровици и настоя да се предприемат нужните мерки, с които да се докаже, че никой член на ВСС не е изпратил този sms до премиера Борисов.

Димитър Узунов е член на ВСС от парламентарната квота, номиниран от Яне Янев и други членове на тогавашната ПГ на РЗС. Самият Узунов е възпитаник на Висшата школа на МВР в Симеоново. Бил е съдия и председател на Районен съд – Сандански, както и съдебен изпълнител в същия съд, а веднага след дипломирането си – полицейски инспектор.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.