Смениха и шефа на “Български пощи”, въпреки добрите резултати

Министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова назначи за главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Станислав Дочев, съобщиха от пресцентъра на министерството. Дочев работи в дружеството от 2010 г., като е бил заместник-изпълнителен директор на Български пощи, а в периода 05.2012 – 02.2014 г. е директор на „Специализирано поделение” EMS/BULPOST, което отговаря за куриерските услуги. Завършил е испанска филология в СУ „Св. Климент охридски” и има придобита магистърска степен по външна търговия и право в Института за следдипломна квалификация към УНСС.

Това е петата смяна на главен изпълнителен директор на “Български пощи” от началото на 2013 година. Досегашният шеф на държавното дружество Валентин Петков бе назначен на поста на 29 ноември 2013 година и е първият, който успя да изкара дружеството на печалба от много години насам. За петте месеца на тази година „Български пощи” за първи път излязоха на печалба, макар и в рамките на малко повече от половин милион лева.

Вероятната причина за смяната на Валентин Петков се крие в неговата партийна принадлежност. При назначаването му на поста през ноември м. г. той бе зам.-изпълнителен директор на “Български пощи” и зам.-председател на БСП в Перник.

Петков пое пощите със над 10 млн. лева загуби.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.