Служебният министър на земеделието става зам. на Десислава Танева

Премиерът Бойко Борисов назначи първите заместник-министри в кабинета. Кандидатурите им са предложени от ресорните министри, съобщиха от правителствения пресцентър.

Своите постове запазват шестима заместници от служебното правителство. Това са зам.-министрите на външните работи Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров, на финансите Кирил Ананиев, на земеделието и храните Георги Костов и на младежта и спорта Калин Каменов.

Министърът на земеделието и храните в служебното правителство Васил Грудев става заместник-министър. Екипът в земеделското ведомство ще бъде попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет “Борисов”.

Вторият ешалон на властта се попълва със зам.-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Антон Гинев и Валери Борисов, които са изпълнявали длъжността в предишни правителства.

Втори заместник на финансовия министър Владислав Горанов ще бъде Карина Караиванова. Тя е директор на дирекция “Национален фонд” от началото на 2011 г., с прекъсване в периода декември 2012 – февруари 2013 г., когато е била зам.-министър.

Павел Гуджаров става заместник-министър на околната среда и водите. Той е магистър от СА “Д. Ценов”. Бил е заместник-кмет на Община Раковски и народен представител в 42-ото Народно събрание.

Поста на зам.-министър във вътрешното министерство ще поеме народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов. Той бе член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 41-ото и 42-ото НС.

Първото заседание на новоизбраното правителство ще се проведе във вторник, уточняват от правителствената пресслужба. Очаква се кабинетът да разгледа проект на закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2014 г. и промени в данъчните закони.

По-рано днес стана ясно, че правителството ще предложи нов вариант за актуализация на бюджета, а внесеният от служебния кабинет проект ще бъде оттеглен.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.