“Службите” на САЩ платили 15 нощувки на Цв. Цветанов в скъп хотел

Заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов говори в сутрешния блок на bTv за „спекулациите” около продължителното му работно посещение в САЩ в края на 2012 година.
Цветанов обясни, че 15 от 17-те му нощувки в скъп хотел били платени от страната домакин, защото визитата му в САЩ била по покана на „директори на много служби”, с които имал по 3 срещи на ден. След което изтъкна приноса си, затова, че благодарение на такива визити България до момента е получила дарения за обучителни програми и оборудване за гранична полиция за $10 млн.
Цветанов обясни как стоят нещата и с наетата от ГЕРБ къща в квартал „Бояна”, която се ползвала само за провеждане на срещи, но иначе никой не живеел в нея. „Нямаше нормални условия за срещи нито в централата на партията, нито в дома на лидера – знаете, там имаше протести. Наемът за тази къща е за 1 година – по 7-8000 лева на месец. Предстои да се прекрати договорът, защото вече нямаме тази необходимост – нещата вече се нормализираха”, заяви Цветан Цветанов.
Той говори и за многото си срещи, по времето, когато е бил вътрешен министър, с депутата от ДПС Делян Пеевски. Както бе публично съобщено, от МВР са дали справка, първоначално на Пеевски, а след това и на Цветанов, за около 40 визити на депутата в сградата на МВР за срещи с тогавашния министър.
Въпреки че Цветанов още не бил направил „засичане” между справките за срещите си с народния представител от ДПС, той даде за пример няколко несъответствия между „действителността и данните на Пеевски”. „Има записана среща на 5 август, а аз тогава съм бил на морето. Има записани две срещи в един и същи ден, има записани срещи в събота и неделя – нещо, което никога не съм правил, освен за пресконференции”, посочи бившият шеф на МВР. Цветанов си спомни, че Делян Пеевски му се е обаждал с покана за кафе в столичния хотел „Берлин”, но тогавашният вътрешен министър отказал поканата и „никога не се е срещал с този депутат извън министерството”.
Пред bTv Цветанов поясни, че „част от разговорите с народния представител от ДПС били с политически оттенък”.
„Казвал ми е, че не се възприема добре от техния лидер тогава – Ахмед Доган, ходенето в смесените региони. Но това само съм го чул и съм продължил да работя по същия начин. Ако съм имал други лични интереси – сега щях да съм участник с някакви фирми или членове на семейството ми щяха да са. Всички срещи до една са били по негово желание. Просто сега се дава тон за дискредитиране на опозиционна фигура преди европейските избори”, заяви бившият вътрешен министър.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.