Слухове за бягство на Янукович, президентът е в неизвестност

Появиха се слухове, че украинският президент Виктор Янукович е избягал от Киев, тъй като сключеното в петък споразумение с опозицията не съдържа гаранции за неговата безопасност, а в същото време протестиращите държат не само  за неговата незабавна оставка, но и за задържането му, за да бъде подведен под отговорност за кръвопролитията, при които загинаха или бяха ранени стотици.

Висш представител на Държавния департамент на САЩ е съобщил на брифинг, че Янукович е отлетял „за Харков в Източна Украйна за нещо като събрание, което се провежда там”. Това съобщение е цитирано от УНИАН, както и от Франс прес и други електронни медии.

По-късно украински медии разпространиха информацията, че президентът Янукович е заминал за Харков за участие в конгреса на депутатите от югоизточните области, организиран от Общоукраинския обществен съюз „Украински фронт.

Други източници цитират информационната служба на летището в Харков, откъдето са опровергали информацията за пристигането на Янукович.

„Самолетът на президента на Украйна Виктор Янукович не се е приземявал при нас”, заявил представител на летището.

Местопребиваването на президента Виктор Янукович е неизвестно. Това е съобщил неговият представител в парламента на Украйна Юрий Мирошниченко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.