Следствен експеримент по влаковата катастрофа на гара Пловдив

Повреда в спирачките е основната версия, по която работят разследващите полицаи и експертите от “Пътнически превози” на БДЖ във връзка с вчерашната катастрофа на гара Пловдив, при която дизеловият локомотив, който трябвало да поеме влака София-Истанбул до турската граница се заби със скорост 15-20 км в първия вагон, при което бяха ранени 9 пътници. Най-тежко пострада 65-годишна българка, която е с наранявания по лицето, гръдния кош и корема, което по същество е средна телесна повреда.

Машината, която стои “запечатана” в Локомотивно депо-Пловдив, изобщо не е пострадала, а удареният от сблъсъка вагон е със счупен прозорец на едно от купетата и е “гариран” в района на Вагонно депо край “Асеновградско шосе”, съобщи електронното издание на “Труд”.

Междувременно от Районна прокуратура-Пловдив информираха, че наблюдават досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 343 ал. 1 буква Б от Наказателния кодекс – нарушаване на правилата при управление на подвижен железопътен състав с причиняване по непредпазливост на телесна повреда на едно или повече лица.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив са проведени два огледа на местопроизшествието, извършен е следствен експеримент, разпитани са свидетели. Продължават активните процесуално-следствени действия по установяване механизма на деянието и авторството, пише в съобщението на държавното обвинение.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.