След тръбите в Бургас пристигна и монтажният кораб за “Южен поток”

Тръбополагащата баржа “Касторо Сей”, която ще участва в подготвителните работи при реализацията на проекта “Южен поток”, се очаква да акостира на “Пристанище Бургас”, съобщи Сhernomorie-bg.com. Плавателният съд ще бъде използван за по-нататъшна подготовка на строителството – заварка на тръбите в модули по 4 – които ще бъдат положени в плитководния участък в руския сектор на морския газопровод “Южен поток транспорт”.

Според договорите, подписани в началото на тази година, пристанищата в Бургас и Варна имат бизнес възможност да предоставят складова площ за тръбите, които ще се използват във всички етапи на проекта. Плавателният съд ще остане в пристанището на Бургас до края на октомври.

В Бургас още от края на май пристигат кораби с тръби за подводната част на “Южен поток. Преди две седмици на пристанище Варна също пристигна нови пратки тръби за газопровода. Според проекта, морската част от газопровода ще започва от руското Черноморско крайбрежие в района на гр. Анапа, Краснодарски край и след около 931 км. ще излезе на българския бряг, в близост до Варна.

“Южен поток” ще се състои от четири паралелни тръбопровода, разположени по дъното на Черно море. За всеки от тях ще бъдат необходими повече от 75 хиляди тръби.

“Нашата компания се придържа към Европейското и националното законодателство и ще започне строителни дейности само след получаването на съответните разрешителни”, уточниха от компанията “South Stream Transport B.V.”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.