След Бенедикт XVI: Идва краят на света

Краят на света идва с неочакваното оттегляне на папа Бенедикт XVI, според пророчество от преди 1000 години. Зловещите предсказания са базирани на историята за “Предсказания за римските папи” на пророка Малахия. Според нея Бенедикт е 111-ти поред начело на Римокатолическата църква, а във времето на 112-ия папа ще ни връхлетят смутни времена.
Малахия е католически свещеник роден през 1094 г. в Ълстър, Ирландия. През 12 век той е обявен за светец. Той става известен с написания от него манускрипт с пророчества за Ватикана и света. Писанието му е озаглавено “Предсказанието за римските папи”.
В него той описва 112 служители на бога, които по различно време са заемали или ще заемат поста на папа, като започва със съвременника си, Целестин Втори, който е служил само 5 месеца. Всеки един от папите е представен с кратко латинско описание. Той не посочва имена, а само намеква за качествата на съответния папа и какво той ще донесе на света.
Така например, той описва 111-ият папа с De Gloria Olivae, или „Тържеството на маслината“, a символът на Бенедиктинския орден, от който идва името на Бенедикт XVI, е маслинена клонка. Йоан Павел II пък е отбелязан с De Labore Solis, или „От мъките на слънцето“, което е често срещана метафора на слънчево затъмнение. Йоан Павел II е роден в ден на слънчево затъмнение.
Описанието на последният е най-подробно и казва: "При нечувани гонения начело на Светата римска църква ще застане Петър Римлянина, който ще пасе стадото си през много злочестини; по негово време градът на седемте хълма ще бъде унищожен и страховитият Съдия ще съди хората. Край."
Изследователите и експертите са стигнали до извода, че повечето предсказания на Малахия са се сбъднали. Лъч на надежда обаче е, че първоначално списъкът на Малахия е бил публикуван само с 111 имена, а чак след 1820 г. е добавено и 112-то име. Така мнозина предполагат, че всъщност то не е на последния папа и ще има още много преди във Ватикана да дойде Петър Римлянина.
Няколко часа след оттеглянето на папа Бенедикт ХVI, катедралата "Св. Петър" в Рим беше ударена от мълния. Повечето вярващи са уверени, че това е знак от Бога, но коментарите се разделят дали означава одобрение или напротив.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.