След 2 години бащата на Фидосова осъди ЧЕЗ за 212 лева

След съдебен спор, продължил 2 години, бащата на бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова – Фидос Искренов, осъди електроразпределителното дружество ЧЕЗ за 212 лева, съобщи Нова телевизия.

Фидос Искренов от години стопанисва туристическа хижа на прохода Петрохан. През март 2012 г. служители на ЧЕЗ направили проверка в хижата и заявили, че електромерът отчита 18% по-малко изразходван ток. Фидос възразил и още същия ден втори екип повторил проверката.

“Вторият екип отчита, че с 33% електромерът ми отчита по-малко и това ме вбеси”, разказва бащата на ексдепутатката.

През следващия един месец от дружеството два пъти подменяли електромера му, но противно на очакванията, че новите уреди ще отчетат повече изразходвана електроенергия, те показали още по-ниски стойности. Въпреки че и новите електромери показват, че Искренов не е злоупотребил, от ЧЕЗ му налагат глоба в размер на 212 лева.

Фидос Искренов не е съгласен с твърденията на енергото и завежда дело в съда, което печели. Разказва, че го е водил без адвокат и дори не потърсил помощ от дъщеря си Искра Фидосова, която, след като се оттегли от партийния си и парламентарен пост, отново работи като нотариус.

Бащата на Фидосова не пожела да коментира оттеглянето й от политиката и скандалите около нея. Убеден е, че не нейното име е провокирало проблемите му с ЧЕЗ.

Фидос Искренов е категоричен, че независимо дали си роднина на влиятелен политик, или не, трябва да отстояваш правата си докрай.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.